Adatkezelés

Tudnivalók az Oltásszervezőben kezelt adatokkal kapcsolatban.

Bevezetés

Az Erodium COVID Oltásszervező az Erodium Orvosi Betegitányító Rendszer részeként biztosít oltásszervezési szolgáltatást háziorvosi praxisok számára. Az Erodium COVID Oltásszervező működtetése az Erodium Orvosi Betegirányító Rendszer Adatkezelési szabályzatában foglaltak szerint történik.

Az adatkezelés célja

A háziorvoshoz bejelentett, a Nemzeti Oltásregiszterbe önkéntesen bejelentkezett páciensek COVID vakcinával történő immunizálásának a hatékony megszervezése kapcsán:

A rendszerben kezelt adatok forrása

A háziorvostól származó adatok

Az Erodium COVID Oltásszervező rendszerbe a rendszer szolgáltatásait igénybe vevő háziorvosok töltik fel a páciensek adatait. Az adatok forrása a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) által a vakcinainfo.gov.hu oldalon megadott adatokból összeállított táblázat, mely az egyes oltástípusokra jogosult páciensek adatait tartalmazza. Ez a táblázat a háziorvosra nézve kötelező megkötéseket tartalmaz, ugyanis csak az ebben szereplő páciensek kaphatnak oltást.

Az orvos által kapott NEAK táblázatból az Oltásszervező Rendszer a következő adatokat veszi át:

A NEAK táblázatban szereplő egyéb oszlopok (lakcím, stb.) nem kerülnek az Oltásszervezőben rögzítésre.

A páciensektől származó adatok

A háziorvosok által regisztrált páciensek a rendszerbe bejelentkezés után a következő műveleteket végezhetik, melyek rögzítésre kerülnek:

Rendelkezés az adatok felett

A hatályos jogszabályok alapján minden páciensnek joga van rendelkezni a róla tárolt adatokkal kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy az Oltásszervező Rendszerbe feltöltött adatok a háziorvos birtokában vannak, az adatok törlésével kapcsolatban is kérjük, hogy háziorvosához foruljon aki az Ön egyértelmű azonosítását követően véglegesen törölni tudja az Önről tárolt adatokat a rendszerből!

További információk

Az Erodium Orvosi Betegirányító Rendszert a Cserni-Med Bt. üzemelteti:

Részletes, minden kérdésre kiterjedő adatkezelési szabályzatunkat ide kattintva orvashatja el!