Köszönti az Erodium COVID Oltásszervező!

Az oltásszervező működése háziorvosok számára.

Regisztráció

Az Erodium fiókkal rendelkező orvosok az Erodium Rendszerben használt azonosítójukkal és jelszavukkal tudnak belépni. Erodium fiókkal nem rendelkező orvosok számára a regisztráció itt lehetséges.

Bejelentkezés

Az Erodium fiókkal rendelkező orvosok az Erodium Rendszerben használt azonosítójukkal és jelszavukkal tudnak belépni. Az Erodium fiókkal nem rendelkező orvosok a regisztrációkor megadott e-mail címükkel és jelszavukkal jelentkezhetnek be.

Oltásra jogosultak importálása

A NEAK által összeállított oltásra jogosultakat tartalmazó táblázat egy az egyben importálható a rendszerbe, így csak azok a páciensek kapnak az időpontfoglalásra felhívást, illetve tudnak időpontot foglalni, akik erre a jogszabályok alapján jogosultak. Az importálás előtt az orvos szűrheti a listát, és ha egy páciensnek az adott oltást aktuálisan nem javasolja, akkor elhagyhatja őt a listából.

Oltási időpontok kiírása

Az aktuálisan érkező oltóanyagmennyiségnek megfelelően az orvosi felületen lehet definiálni a foglalásra felkínált időpontokat. Az időpontok kiírása után egy külön lépésben tudja az orvos kiküldeni a jelentkezésre felhívó levelet minden az adott oltástípusra jogosultként regisztrált számára.

Időpontok kiadása az e-mail címmel nem rendelkezőknek

Az oltásra regisztrációkor az idősebb páciensek egy része nem adott meg e-mail címet, így őket e-mail-ben nem lehet a jelentkezésre felhívni. Esetükben továbbra is csak a telefonos egyeztetés marad megoldásnak, mely egyeztetés után a számukra kiadott időpontot is fel kell vezetni az Oltásszervező rendszerbe.

Jelentkezésre felhívó e-mail-ek kiküldése

Az orvosi felületről kiküldött e-mail-eket minden jogosult e-mail fiókjába postázzuk. Az e-mail-ek spam-ként megjelölés elkerülése érdekében a percenként kiküldött e-mail-ek mennyisége limitált, ezért az e-mail-ek kiküldése nem azonnali. Az e-mail-ek kiküldési sorrendje teljesen véletlenszerű, arra az orvosnak nincs ráhatása.

A páciens felület

A felhívó e-mail kézhezvétele után az oltásra jogosult páciensek be tudnak jelentkezni a saját páciens fiókjukba, ahol láthatják a számukra felkínált oltás típusát. A bejelentkezéshez az értesítéshez használt e-mail címükre, TAJ számukra és születési dátumukra van szükség, egyéb információ vagy jelszó nem szükséges.

Időpont foglalása

Amennyiben van még szabad időpont, akkor a páciensnek lehetősége van azt lefoglalni. A rendszer automatikusan kiadja a 2. oltásra is az időpontot ugyanarra az órára és percre, így a páciens már a jelentkezéskor azonnal tudja mindkét oltásának időpontját.

Nyilatkozat oltás elutasításáról

A páciens belépés után nyilatkozhat arról, hogy ezt az oltást nem szeretné igénybevenni. A lemondó nyilatkozatot később ugyanezen a felületen bármikor visszavonhatják. A lemondó nyilatkozatot kizárólag az oltást felkínáló orvos láthatja és az ő munkáját segíti (például azzal, hogy az adott oltástípust elutasító pácienst ne hívja fel telefonon is az oltási lehetőség miatt).

Páciens visszajelzések áttekintése az orvosi felületen

Az orvosi felületen könnyen áttekinthetők a pácienesktől beérkezett visszajelzések: a válaszokat színkódok azonosítják (piros = elutasította, világos kék = időpontot foglalt, zöld = már be van oltva, kék = jogosult aki még nem jelzett vissza) és az Időpontok oldalon táblázatos formában is látható az oltás tervezett ütemezése.

Az oltási ütemezés jelentése a kormányhivatal felé

Ha egy oltási napra minden meghirdetett időpontot lefoglaltak, akkor lehetőség van az Oltásszervezőből e-mail jelentést generálni és elküldeni a kormányhivatal e-mail címére.

Az oltás lebonyolítása

Erodium Betegirányítás használó orvosok esetén az oltás napján a foglalási lista automatikusan átkerül az Erodium Rendszerbe a COVID oltás nevű ellátás várólistájába. Ezt azt jelenti, hogy a páciensek a megszokott módon tudják jelezni érkezésüket a várótermi terminálon illetve a termináln történő beszólítás is történhet a megszokott módon a Következő hívása gomb használatával.

Erodium Betegitányítás nélküli praxisokban az Időpontok oldalon látható az adott napi oltási beosztás.

Oltottak nyilvántartása és jelentése

Az oltás napjának végén a foglalt időponttal rendelkezők automatikusan átkerülnek az oltottak listájába ahol látható a második oltási időpontja is. Az adott napon oltást kapottakról e-mail jelentés küldhető a kormányhivatal e-mail címére a rendszerből.

Költségek

Az Erodium COVID Oltásszervező az Erodium Orvosi Betegirányító Rendszer modulja, melynek használati díja meglévő Erodium előfizetés esetén havi nettó 3500 Ft/praxis, Erodium előfizetés nélkül havi nettó 7000 Ft/praxis. Az előfizetési díj számlázása utólag történik és csak azokra a hónapokra, amikorra történt oltási időpont meghirdetés a rendszerben. A 2021-es év március hónapja minden orvos számára ingyenes.